singing simpler

Här och nu

Inga hallonbåtar

Lämna en kommentar

image

Det luktar inte direkt hallonbåtar”.

Så brukade en vän som jag umgicks en hel del med när jag var yngre säga. Med det menade han då att lukten inte var speciellt angenäm. Kom att tänka på det uttrycket när jag letade ett eget uttryck för nuläget. Jag hade nämligen tänkt drämma till med ”det är inte alltid rosenknoppar och hallonbåtar”. Fast jag menar inte att tillvaron luktar illa. It just stinks.

Nä, egentligen är det väl inte så illa. Men den där känslan av att gå sönder för att saker inte är som jag upplever att de borde vara… Finaste såklart. Hur länge ska hoppet om att det där ska bli bra överleva? Och hur lång tid ska det ta innan jag kan träffa honom utan att mitt inre börjar vråla ut sin sorg?

Jag hamnar lätt i ett frustrerat läge där det känns som att jag inte står ut om jag inte får göra något som för mig närmre det jag vill, samtidigt som jag egentligen vet att det inte finns något jag kan göra. Men jag står inte riktigt ut med den tanken. Jag vet inte hur jag ska lyckas ta kål på det där förbannade hoppet och det finns inget facit jag kan tjuvkika i. Det enda jag faktiskt kan göra är att försöka göra det bästa av stunden här och nu… Vilket troligtvis är att sova, inte skriva gnälliga blogginlägg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s