singing simpler

Här och nu

It works :)

4 kommentarer


Jo, visst är det så att det kan kännas tungt ibland. Men jag har verkligen bestämt mig för att ta kommandot över tankarna och styra dem istället för att låta autopiloten tugga på med sin vanliga svada. Och…

Igår morse åkte jag buss mot kurslokalen som jag skulle till. Jag hade såsat med att kolla hur bussarna egentligen gick så jag fick gå sista biten. Med Spotify i öronen så kändes det faktiskt riktigt skönt att gå och jag kom på att jag skulle försöka höja humöret ytterligare. Så jag satte på en låt som gör mig glad och stegade iväg i takt med musiken samtidigt som jag började med en liten övning som jag brukar göra ibland.

Den här gången valde jag att fokusera på ord som beskriver mig. Jag börjar på bokstaven A och tänker ut ett ord som känns bra. Med känns bra menar jag alltså ett ord som jag gläds åt att kunna beskriva mig med, ingen balanserad realism här!  Det känns i kroppen när jag hittat rätt. När jag hittat ett ord går jag vidare till bokstaven B och gör samma sak… C… D… osv. Det kan vara lite småknepigt att komma på ord på vissa bokstäver, så jag rör mig mellan svenska och engelska när jag letar ord. För den som behärskar andra språk funkar det naturligtvis lika bra… Nån gång ska jag kunna göra den här övningen på spanska!

Innan jag var framme vid kurslokalen var jag på ett strålande humör och stegade in full av energi och förväntan. Och vilken fantastisk dag det blev! Trots att det var min födelsedag! Ni som känner mig vet ju hur jag brukar känna inför födelsedagar… But no more! Nästa år vet jag vilket knep jag ska ta till. Jag hade superkul ända till midnatt och när jag kom hem (med alla dansskor i behåll) så gick jag omkring och myste på lite extra innan jag kröp till kojs. Var dock lite väl uppskruvad så jag somnade inte fören framåt småtimmarna. Men jag var ganska pigg när jag vaknade i morse ändå och har haft en jättebra dag idag också. Jag var ju så glad igår, så det var svårt att inte fortsätta med det idag 😉

Testa vettja!

Humör och energihöjande helt utan biverkningar. Den här gången valde jag som sagt att fokusera på egenkärlek, men det fungerar även att leta ord på känslor som det finns en önskan om att uppleva mer av. Eller saker du tycker om.

🙂

Annonser

4 tankar om “It works :)

 1. Underbart!

  Men jag har glömt din födelsedag 😦 Jag är sämst på sånt här… Hoppas att du inte påverkas negativt av min glömska 😉 För den är sannerligen inte personlig. KRAM!

  • Nej nej! Jag förväntar mig inte alls att du ska komma ihåg när jag fyller år! Själv innehar jag nog världsrekordet i klantig födelsedagsglömska. Ett år ringde jag min kära Mamms och var helt utom mig av skuld och skam över att ha glömt att gratulera pappa på hans födelsedag… bara för att tre dagar senare inse att det samtalet ringdes på Mammsens födelsedag. :/

   I know U care! ❤

   • Det är skönt att höra. Jag bryr mig inte heller om folk glömmer min födelsedag eftersom jag själv är så dålig på att komma ihåg sånt. Men jag märker att det ofta är de som själva har stenkoll på andras födelsedagar som tycker det är viktigt att själv bli ihågkomna på sin exakta födelsedag. Undrar vad det handlar om? Vem gör man det då för?

   • Sant! Många lever nog efter gyllene regeln där, men så är det nog med mycket. Vi tycker att vi gör som vi ”borde” (där kom det igen, haha;)) för andra men egentligen visar vi hur vi själva vill bli älskade. Stämmer säkert inte i alla sammanhang, men oftare än vi tänker på tror jag. ”We don´t see people as they are, we se them as we are”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s